ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ PDF  | Print |  E-mail

  Δείτε το έγγραφο στο Word.

Ίλιον,29/6/2014

Α. Πρ. : 77

ΠΡΟΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»

 

0

                                    

               Προς  τη συναδέλφισσα διευθύντρια, το συνάδελφο δ/ντή,

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,

Η διαδικασία της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία στο σχέδιο του υπουργείου και η ακύρωση της βάζει μεγάλα εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδίου του για την αξιολόγηση.

  1. Σύμφωνα με την  σαφή  γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, η απαίτηση από τους δ/ντές να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης, είναι προδήλως παράνομη , οπότε οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μέρος σε αυτή. Πέρα από το γεγονός ότι καλούνται εκτός διδακτικού έτους και εργασιακού χρόνου, δεν έχει τηρηθεί από το υπουργείο ούτε το δικό του θεσμικό πλαίσιο και δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για τη διαδικασία επιμόρφωσης!! Κατά συνέπεια με δεδομένη την πλήρη συνδικαλιστική / πολιτική και τη νομική κάλυψη του συνδικάτου (έχει εκδώσει ανακοινώσεις ειδικά για  αυτό το θέμα) είναι πλέον στην ελεύθερη βούληση του καθενός να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ΄αφήσει.
Read more...
 
Απόφασεις του ανοικτού Δ.Σ. 5-6-2014 | Print |  E-mail

κατεβάστε σε μορφή κειμένου

 

 

Ίλιον,5/6/14

Α. Πρ. : 67

Προς : Μέλη Συλλόγου, ΔΟΕ,


 

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

   

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ Δ.Σ. 5-6-14

         Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

         Την Πέμπτη 5/6  πραγματοποιήθηκε  η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για την 83η ΓΣ της ΔΟΕ. Για  πρώτη φορά  μετά από 35 χρόνια  έγινε χωρίς άδεια, λόγω της άρνησης του ΥΠΑΙΘ να χορηγήσει άδειες για τις συνελεύσεις.

         Παρά το ότι κάποιες στιγμές υπήρξε σημαντική συμμετοχή και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός , στο τέλος δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει απαρτία και να παρθούν  οι ανάλογες αποφάσεις από τη Συνέλευση . Τις αποφάσεις τις πήρε το Δ.Σ. του Συλλόγου παίρνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που συζητήθηκαν στη Συνέλευση.

         Τα ερωτήματα που απασχόλησαν τη διαδικασία ήταν κυρίως γύρω από τη μάχη για την αυτοαξιολόγηση.  Όπως για το τι κάνουμε ως το τέλος της σχολικής  χρονιάς , τι θα γίνει  με τις φόρμες αξιολόγησης, τι προτείνεται για το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και για την 83η Γ.Σ. της ΔΟΕ. 

Read more...
 
Να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων που απήργησαν στις 21 Απρίλη PDF  | Print |  E-mail
Η Γ.Σ. καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης συναδέλφων που απήργησαν  στις 21 Απρίλη, ημέρα απεργίας που  κήρυξαν τα συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

       Με  έγγραφά τους οι Περιφερειακές Διευθύνσεις  Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Αιγαίου, καλούν σε απολογία συναδέλφους  που απήργησαν.

       Οι  πρακτικές αυτές συνιστούν ευθεία ανάμιξη του κράτους στις υποθέσεις  του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι παραβίαση κάθε αρχής ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

       Καλούμε τους συναδέλφους να μην παρευρεθούν  σε καμία απολογία. Για την πράξη  τους και τη στάση τους  δεν  έχουν να απολογηθούν για τίποτα και σε κανέναν.

Read more...
 
Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Χρήστο Κορτζίδη και καταγγελίας του σχεδίου "Καλλικράτης" PDF  | Print |  E-mail

Εκφράζουμε  την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, απεργό πείνας ήδη για 19η μέρα!

Η απεργία  πείνας του Χρ. Κορτζίδη συμβολίζει τον αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, τις κινητοποιήσεις ενάντια  στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου  Ελληνικού προς όφελος των επιχειρηματικών  κύκλων, συμβολίζει την κόντρα ενάντια  στους νονούς της νύχτας των παραλιακών κέντρων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού, στους εργαζόμενους όλων των ΟΤΑ, σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης» και την προσπάθειά τους να αναδείξουν τον απάνθρωπο του χαρακτήρα. «Ότι είναι το ΔΝΤ για την οικονομία είναι ο Καλλικράτης για την αυτοδιοίκηση», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού με κωδικό και καίριο τρόπο.

Read more...
 
Ψήφισμα για τον ξυλοδαρμό συναδέλφων μας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ PDF  | Print |  E-mail

Τη Δευτέρα 3/5/2010, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και  μέλη συλλόγων Π.Ε. (μεταξύ των οποίων και μέλη του συλλόγου Δ. Γληνός) πήγαν στο Ραδιομέγαρο της  ΝΕΤ με σκοπό να ζητήσουν από τη διοίκηση να παραστεί κάποιος εκπρόσωπός τους στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Πολίτη με θέμα τις αλλαγές στην παιδεία και καλεσμένη την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.

      Η αντιμετώπιση από πλευράς της  διοίκησης της ΕΡΤ και του  Υπουργείου Παιδείας, από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν προκλητική. Δυνάμεις των ΜΑΤ, ακριβώς έξω από το στούντιο που μιλούσε η κ. Διαμαντοπούλου, μέσα στη δημόσια τηλεόραση, χτύπησαν αλύπητα και για αρκετή ώρα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί και αφού δεν τους επετράπη να παραστούν στην εκπομπή του κ. Πολίτη, ζήτησαν να μεταδοθεί μήνυμα, το οποίο μετά από αρκετή ώρα και αφού ήδη είχε συγκεντρωθεί κόσμος για συμπαράσταση έξω από το Ραδιομέγαρο μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε, δίνοντας μια διαφορετική τρίλεπτη τοποθέτηση πέρα και έξω από τα όρια του μονολόγου και της συνομωσίας σιωπής τόσο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, όσο και της κυβέρνησης που 6 μήνες τώρα μας βομβαρδίζει από τα δελτία ειδήσεων των 2μμ και των 8μμ.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 11