ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ.
«Συμπαράσταση στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς της τάξης» PDF  | Print |  E-mail

Θέμα: «Συμπαράσταση στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς της τάξης»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών περιστατικών στον χώρο της εκπαίδευσης. Πέρα από τις εισβολές και τους τραμπουκισμούς απέναντι σε διδάσκοντες και γονείς από οργανωμένες ομάδες χρυσαυγιτών για το γνωστό θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία, έχουμε και άλλα φαινόμενα που σχετίζονται με την απαράδεκτη συμπεριφορά μερικών γονέων απέναντι σε δασκάλους.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους αιρετούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη που δικάζονται 12, 17 και 23/11 !!! PDF  | Print |  E-mail
Thursday, 22 October 2015 16:50

Θέμα: Ψήφισμα συμπαράστασης στους αιρετούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη που δικάζονται 12, 17 και 23/11 !!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «Δ. Γληνός» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς της Γ΄Αθήνας οι οποίοι έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στην βαθμολόγησή τους πήραν υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄Αθήνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη φτωχοποίηση των μαθητών PDF  | Print |  E-mail
Thursday, 22 October 2015 16:32

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε. για το ζήτημα της φτωχοποίησης των μαθητών (Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015)

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, ύστερα από κάλεσμα του Α’ Συλλόγου Αθηνών εκπαιδευτικών Π.Ε., σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Π.Ε. με θέμα τη φτωχοποίηση των μαθητών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι  από τους συλλόγους Π.Ε : Α΄ Αθηνών, Αιγάλεω, «Αλ. Δελμούζος», Αμαρουσίου, Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, «Αριστοτέλης»,  Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, «Δ. Γληνός», Δυτ. Αττικής, Καλλιθέας-Μοσχάτου, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Κ. Σωτηρίου»,  «Μακρυγιάννης», «Παρθενώνας», Νίκαιας, Νέας Σμύρνης, Πειραιά «η Πρόοδος», Σαλαμίνας καθώς και παρατηρητές – μέλη ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ (παρατηρητής).

Στην ευρεία συζήτηση που διεξήχθη στη σύσκεψη, αναδείχτηκαν τα παρακάτω ζητήματα :

1. Σύμπτωμα της καπιταλιστικής κρίσης και αποτέλεσμα των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, το φαινόμενο της φτωχοποίησης των μαθητών μας εμφανίζεται όλο και πιο έντονα, με όλο και πιο οξυμένες μορφές και απλώνεται σε όλη τη χώρα.

Κινητοποίηση αναπληρωτών στο Υπουργείο 22-10-15 PDF  | Print |  E-mail
Thursday, 22 October 2015 16:14

Θέμα: «Συμπαράσταση στην κινητοποίηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών στο Υπουργείο Παιδείας»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χτες, Τετάρτη 21/10, γίναμε μάρτυρες της αγωνιστικής, συντονισμένης και επίμονης προσπάθειας των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να πάρουν συγκεκριμένη απάντηση, όσον αφορά στο θέμα των εκατοντάδων κενών στα σχολεία της χώρας, τις προθέσεις του ΥΠΕΘ για την κάλυψη με προσλήψεις ειδικοτήτων των περιοχών Αττικής, Δ. Μακεδονίας  και Νότιου Αιγαίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF  | Print |  E-mail
Tuesday, 06 October 2015 20:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη παράσταση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις παράνομες και αυθαίρετες συγχωνεύσεις που επιχείρησε η Διευθύντρια Π.Ε. Γ’ Αθήνας.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά από αιφνιδιαστική ενέργειά της, αποφάσισε την Δευτέρα 5/10 – και χωρίς την έγκριση του ΠΥΣΠΕ -  να μετακινήσει υποχρεωτικά δύο συναδέλφους μας από δύο σχολεία (3ο Ιλίου και 3ο Καματερού).

Παράλληλα με προφορική εντολή της, ζητούσε να συγχωνευτούν τμήματα στα σχολεία αυτά. Να θυμίσουμε ότι το 3ο Δημ. Σχ. Καματερού έχει στην Πέμπτη Τάξη τρία τμήματα με 54 μαθητές και με εφτά διαγνώσεις, ενώ το 3ο Δημ. Σχ. Ιλίου η Δευτέρα Τάξη έχει 27 μαθητές με τέσσερις διαγνώσεις.

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 11