ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Tuesday, 06 October 2015 20:09

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση, που κάθε κοινωνικό και εργατικό δικαίωμα καταργείται, που τα διευθυντήρια του ΔΝΤ, της ΕΕ ορίζουν πια απόλυτα τις τύχες του λαού μας και κάθε έννοια δημοκρατίας καταλύεται. Σε μια περίοδο που ο αυταρχισμός και η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι καθημερινά φαινόμενα και στην εκπαίδευση δρομολογούνται υποχρεωτικές μεταθέσεις. Σε μια περίοδο που η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με την υποχρηματοδότηση και τις περικοπές σε προσλήψεις είναι ο κανόνας. Που τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο ξεπερνούν τις 20.000 και τα κενά στην Γ’ Διεύθυνση φτάνουν στα 330. Το υπουργείο Παιδείας και η Διευθύντρια της Γ΄ Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα κενά στα σχολεία της περιοχής μας με συγχωνεύσεις τμημάτων ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της φετινής χρονιάς και με υποχρεωτικές, αυθαίρετες και αυταρχικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστική περίπτωση το 3ο Δημοτικό σχολείο Καματερού όπου συγχωνεύονται τρία τμήματα της Πέμπτης και μετακινείται με αυταρχικό τρόπο εκπαιδευτικός, σε άλλο σχολείο. Στο παραπάνω σχολείο η Τάξη  είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα από την Πρώτη Τάξη, ενώ υπάρχουν έξι μαθητές με διάγνωση.

Read more...
 
ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας: ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 1.30 μ.μ
Sunday, 04 October 2015 20:15

Όχι μάθημα με δόσεις!! Νέα κινητοποίηση

για να λειτουργήσουν κανονικά ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα σχολεία!!!   

      ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας:                        

         ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 1.30 μ.μ.

     Εδώ και ένα μήνα το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει έναν ηρωικό αγώνα για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της πατρίδας μας. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, ψηφίσματα, στάσεις εργασίας αγωνιζόμαστε για να μην χαθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για τα παιδιά μας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ. Το Υπουργείο χλευάζει, κοροϊδεύει και αποποιείται τις ευθύνες του για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Ούτε μία ΣΥΓΓΝΩΜΗ δεν βρήκαν να πουν στους γονείς, στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στα μαθητές με ειδικές ανάγκες για τα χιλιάδες κενά και τα κλειστά σχολεία. Στην προηγούμενη κινητοποίηση (1/10/2015) εισπράξαμε πάλι μια από τα ίδια: υποσχέσεις για "ομαλοποίηση της κατάστασης", διορισμούς αναπληρωτών κλπ. Δυστυχώς όμως τα σχολεία μας, μέσα Οκτώβρη πια, συνεχίζουν να μη λειτουργούν ομαλά με αποτέλεσμα χιλιάδες ώρες χαμένες, μάθημα χωρίς πρόγραμμα, ειδικότητες και ολοήμερο.

Read more...
 
Σχετικά με το ερωτηματολόγιο για το bullying
Wednesday, 30 September 2015 20:33

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το ερωτηματολόγιο για το bullying»

 

Το υπουργείο με δύο εγκυκλίους του, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, καλεί τους διευθυντές των σχολείων να δημιουργήσουν κλειδαρίθμους και να τους μοιράσουν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούν στην αποτίμηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο από την απλή κριτική σε μια έρευνα, πολύ σοβαρότερο από την αντίθεσή μας σε ιδιωτικές και προφανώς κερδοσκοπικές διαδικασίες εντός της εκπαίδευσης. Αφορά στην σκόπιμη και επαναλαμβανόμενη πρόθεση από το Υπουργείο και διάφορους κρατικούς (και μη) οργανισμούς να διαμορφώσουν μια νέα αφήγηση για την εκπαιδευτική διαδικασία, αποσυνδεμένη από τα κοινωνικά, πολιτικά και παιδαγωγικά της χαρακτηριστικά, αποσυνδεμένη από τις συλλογικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις, αποσυνδεμένη από τις ιεραρχικές δομές και σχέσεις εξουσίας που κυριαρχούν στο σχολείο και την κοινωνία.

Read more...
 
Κινητοποίηση στο Υπουργείο 1-10-15 για τα κενά
Sunday, 27 September 2015 20:15

Να λειτουργήσουν κανονικά ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα σχολεία!!!   

                ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 1.30 μ.μ.

     Ο Σεπτέμβρης πέρασε και τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνουν ένα τοπίο εγκατάλειψης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου! Στα σχολεία της Γ΄ Αθήνας τα κενά παραμένουν εκρηκτικά με έλλειψη περίπου 330 εκπαιδευτικών!! Συγκεκριμένα λείπουν: 25 δάσκαλοι, 31 νηπιαγωγοί, 15 Γερμανικών, 55 καλλιτεχνικών, 39 γυμναστές, 18 πληροφορικής, 48 μουσικοί, θεατρικής αγωγής 41. Σε ακόμα πιο τραγική κατάσταση βρίσκονται τα Ειδικά Σχολεία της Γ΄ Αθήνας τα οποία είναι ΟΛΑ κλειστά εδώ κι ένα μήνα!!! Στα Ειδικά Σχολεία εκτός από τις ελλείψεις σε δασκάλους δεν υπάρχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό και τέλος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πώς και το πότε θα λυθεί το ζήτημα με τις μετακινήσεις των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Άρα η κανονική λειτουργία των Ειδικών Σχολείων θα αργήσει πολύ.

Read more...
 
Ανακοίνωση του Συλλόγου "Δ. Γληνός" για το δημοψήφισμα
Wednesday, 01 July 2015 21:24

 

Είναι η ώρα για το μεγάλο

 

 

  

ΟΧΙ

Θέμα :

« Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στην κοινωνική λεηλασία »

1. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή για την κοινωνία και το μέλλον της χώρας. Στις επόμενες 7 ημέρες θα κριθεί το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για αρκετές δεκαετίες. Τα προγράμματα των «δανειστών» προεκτείνονται έως το 2056 τουλάχιστον.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 2 of 26