ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ PDF  | Print |  E-mail
Wednesday, 10 September 2014 20:13

Αγαπητοί Γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά μας υποδέχεται με μεγάλα προβλήματα σ’ όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι τα Πανεπιστήμια.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ξεκινάμε με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών αλλά κυρίως με τη διάλυση του ολοήμερου σχολείου, αφού η Κυβέρνηση, αποφάσισε να στερήσει τον υπεύθυνο δάσκαλο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ολοήμερων και να αναθέσει το έργο σε ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, τους οποίους βέβαια ακόμη δεν έχει προσλάβει!!!

Στη δευτεροβάθμια η πρώτη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και του «νέου λυκείου», απειλεί πολλούς μαθητές με πρόωρη έξοδο από το σχολείο και τη μόρφωση, ενώ τα προγράμματα της ενισχυτικής διδασκαλίας ή της πρόσθετης διδακτικής στήριξης στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αποτελούν παρελθόν, με τους πιο αδύναμους μαθητές να φορτώνονται την ευθύνη της «αποτυχίας» τους.

Παράλληλα μια σειρά από συγχωνεύσεις σχολείων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, λύνουν με το χειρότερο τρόπο το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και διαμορφώνουν σχολικές μονάδες - μεγαθήρια, εύκολη λεία στα σχέδια των κάθε μορφής ιδιωτών. Στο 8ο δημοτικό καταργείται η αίθουσα πληροφορικής για να φιλοξενηθεί ένα επιπλέον τμήμα,σε συνθήκες γνωστές στα περισσότερα δημοτικά του δήμου. Στην Πετρούπολη η συγχώνευση του 3ου και 6ου δημοτικού σχολείου έπειτα από τις συνεχείς παρεμβάσεις (και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού) των συλλόγων γονέων, του συλλόγου των δασκάλων, της Ένωσης Γονέων και του Δήμου καταφέραμε και έγινε η ανάκληση της συγχώνευσης.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. διαλύει συνειδητά και σταθερά το δημόσιο σχολείο, προσπαθώντας παράλληλα να μας πείσει πως όλα γίνονται για την οικονομική ανόρθωση της χώρας Η υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών συνεχίζεται και κάθε υποστηρικτική δομή (βιβλιοθήκες, σχολικοί φύλακες, καθαριότητα) καταργείται. Το δημόσιο σχολείο φτωχαίνει και οι ανισότητες αναπαράγονται σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών. Γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι και συνταξιούχοι φορολογούνται, στερούνται υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, στερούνται παιδείας και ελπίδας.

Αγαπητοί γονείς,

Για άλλη μια χρονιά καλούμαστε να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο, που χωρίς κανέναν περιορισμό ή αποκλεισμό θα παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές.

Το πρώτο κουδούνι θα πρέπει να μας βρει στους συλλόγους μας και μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών μας, μαζί με τα παιδιά μας, να δίνουμε τους δικούς μας αγώνες για παιδεία, δουλειά, υγεία, αξιοπρέπεια. Μαζί με κάθε εργαζόμενο ή άνεργο, στις γειτονιές και στα σχολεία της πόλης να δίνουμε καθημερινό παρόν αλληλεγγύης και διεκδίκησης.

Καλούμε τους συλλόγους να πραγματοποιήσουν άμεσα συνεδριάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων και γενικές συνελεύσεις των μελών τους, να καταγράψουν κάθε είδους προβλήματα και ελλείψεις, και να πραγματοποιήσουμε το επόμενο διάστημα Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου μας.

Να διεκδικήσουμε μαζί με τις ενώσεις των δασκάλων και των καθηγητών:

• Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο χωρίς διαχωρισμούς για όλα τα παιδιά
  • Μόνιμους εκπαιδευτικούς με ενιαία εργασιακά δικαιώματα
  • Καμία συγχώνευση – κατάργηση σχολείου και καμία απόλυση εκπαιδευτικού
  • Στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά μαθητών
  • Μαθήματα αλληλεγγύης σ’ όλα τα σχολεία

Καλή Αγωνιστική - Σχολική Χρονιά σε  Όλους.