Ψήφισμα για τον ξυλοδαρμό συναδέλφων μας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ PDF  | Print |  E-mail

Τη Δευτέρα 3/5/2010, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και  μέλη συλλόγων Π.Ε. (μεταξύ των οποίων και μέλη του συλλόγου Δ. Γληνός) πήγαν στο Ραδιομέγαρο της  ΝΕΤ με σκοπό να ζητήσουν από τη διοίκηση να παραστεί κάποιος εκπρόσωπός τους στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Πολίτη με θέμα τις αλλαγές στην παιδεία και καλεσμένη την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.

Η αντιμετώπιση από πλευράς της  διοίκησης της ΕΡΤ και του  Υπουργείου Παιδείας, από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν προκλητική. Δυνάμεις των ΜΑΤ, ακριβώς έξω από το στούντιο που μιλούσε η κ. Διαμαντοπούλου, μέσα στη δημόσια τηλεόραση, χτύπησαν αλύπητα και για αρκετή ώρα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί και αφού δεν τους επετράπη να παραστούν στην εκπομπή του κ. Πολίτη, ζήτησαν να μεταδοθεί μήνυμα, το οποίο μετά από αρκετή ώρα και αφού ήδη είχε συγκεντρωθεί κόσμος για συμπαράσταση έξω από το Ραδιομέγαρο μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε, δίνοντας μια διαφορετική τρίλεπτη τοποθέτηση πέρα και έξω από τα όρια του μονολόγου και της συνομωσίας σιωπής τόσο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, όσο και της κυβέρνησης που 6 μήνες τώρα μας βομβαρδίζει από τα δελτία ειδήσεων των 2μμ και των 8μμ.

Επιτέλους ακούστηκε η φωνή των εκπαιδευτικών όταν επί πολλούς μήνες το Υπουργείο Παιδείας βρίζει, υποτιμά και εξευτελίζει δάσκαλους και καθηγητές. Ακούστηκε η φωνή των εργαζομένων όταν επί πολλούς μήνες το μόνο ου προβάλλεται από τα ΜΜΕ είναι ο «μονόδρομος» του σφαγείου του ΔΝΤ.

• Στεκόμαστε  αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.
  • Καταδικάζουμε τη στάση της Διοίκησης της ΕΡΤ και του Υπουργείου Παιδείας που είχε ως αποτέλεσμα η Υπουργός Παιδείας να συνοδεύεται από δυνάμεις των ΜΑΤ μέχρι και το στούντιο και στα επεισόδια που ακολούθησαν να τραυματίζονται συνάδελφοι μεταξύ των οποίων και το μέλος του Συλλόγου μας Στάθης Κατσούλας (κάταγμα ποδιού).
  • Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως τέτοιου είδους ενέργειες από πλευράς εργαζομένων και εκπαιδευτικών είναι ο δικός μας μονόδρομος, οι πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται και θα αναπτυχθούν είναι απαραίτητες για να παρθούν πίσω τα μέτρα της φτώχειας, της ανεργίας και των απολύσεων.
  • Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε μηνύσεις (Διοίκηση ΕΡΤ, Σώματα ασφαλείας) για τον άγριο ξυλοδαρμό συναδέλφων μας που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μέλος του Συλλόγου μας.

sfragida