ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας: ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 1.30 μ.μ PDF  | Print |  E-mail
Sunday, 04 October 2015 20:15

Όχι μάθημα με δόσεις!! Νέα κινητοποίηση

για να λειτουργήσουν κανονικά ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα σχολεία!!!   

      ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας:                        

         ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 1.30 μ.μ.

     Εδώ και ένα μήνα το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει έναν ηρωικό αγώνα για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της πατρίδας μας. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, ψηφίσματα, στάσεις εργασίας αγωνιζόμαστε για να μην χαθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ για τα παιδιά μας, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ. Το Υπουργείο χλευάζει, κοροϊδεύει και αποποιείται τις ευθύνες του για τη θλιβερή κατάσταση που επικρατεί φέτος στην εκπαίδευση. Ούτε μία ΣΥΓΓΝΩΜΗ δεν βρήκαν να πουν στους γονείς, στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στα μαθητές με ειδικές ανάγκες για τα χιλιάδες κενά και τα κλειστά σχολεία. Στην προηγούμενη κινητοποίηση (1/10/2015) εισπράξαμε πάλι μια από τα ίδια: υποσχέσεις για "ομαλοποίηση της κατάστασης", διορισμούς αναπληρωτών κλπ. Δυστυχώς όμως τα σχολεία μας, μέσα Οκτώβρη πια, συνεχίζουν να μη λειτουργούν ομαλά με αποτέλεσμα χιλιάδες ώρες χαμένες, μάθημα χωρίς πρόγραμμα, ειδικότητες και ολοήμερο.

 

    Στα σχολεία της Γ΄Αθήνας τα κενά παραμένουν εκρηκτικά με ελλείψεις εκατοντάδων εκπαιδευτικών και τα Ειδικά Σχολεία να είναι  κλειστά ή να υπολειτουργούν εδώ κι ένα μήνα!!!

Αυτή η θλιβερή, χωρίς προηγούμενο, κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών, των Μνημονίων, της ΕΕ, των σχεδίων του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση και των σχεδόν μηδενικών εδώ και 5χρόνια διορισμών. Αυτή η πολιτική η οποία επιβάλλεικλείσιμο σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών, λιτότητα στην εκπαίδευση, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, εισβολή της νεοφιλελεύθερης αγοράς στο δημόσιο σχολείο, την οποία όλα μαζί τα κόμματα του Μνημονίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν, πρέπει να ανατραπεί από το πανεκπαιδευτικό αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας.              Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!!!

Θα είμαστε κάθε εβδομάδα στο Υπουργείο μέχρι να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας!!

Απαιτούμε:

  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα σχολεία, όλα τα τμήματα, όλα τα ειδικά σχολεία!! Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
  • Διεκδικούμε για την καλύτερη ποιότητα της διδασκαλίας 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Όχι στα 27άρια και 30άρια τμήματα!
  • Άμεση στήριξη των φτωχότερων οικογενειών και των μαθητών με δωρεάν γεύμα, μετακίνηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 1.30 μ.μ.                                                                                                                 (Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων ο Σύλλογος μας κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού και τις δύο πρώτες του απογευματινού ωραρίου.)