Κινητοποίηση στο Υπουργείο 1-10-15 για τα κενά PDF  | Print |  E-mail
Sunday, 27 September 2015 20:15

Να λειτουργήσουν κανονικά ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα σχολεία!!!   

                ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 1.30 μ.μ.

     Ο Σεπτέμβρης πέρασε και τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνουν ένα τοπίο εγκατάλειψης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου! Στα σχολεία της Γ΄ Αθήνας τα κενά παραμένουν εκρηκτικά με έλλειψη περίπου 330 εκπαιδευτικών!! Συγκεκριμένα λείπουν: 25 δάσκαλοι, 31 νηπιαγωγοί, 15 Γερμανικών, 55 καλλιτεχνικών, 39 γυμναστές, 18 πληροφορικής, 48 μουσικοί, θεατρικής αγωγής 41. Σε ακόμα πιο τραγική κατάσταση βρίσκονται τα Ειδικά Σχολεία της Γ΄ Αθήνας τα οποία είναι ΟΛΑ κλειστά εδώ κι ένα μήνα!!! Στα Ειδικά Σχολεία εκτός από τις ελλείψεις σε δασκάλους δεν υπάρχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό και τέλος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πώς και το πότε θα λυθεί το ζήτημα με τις μετακινήσεις των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Άρα η κανονική λειτουργία των Ειδικών Σχολείων θα αργήσει πολύ.

 

   Αυτή η θλιβερή, χωρίς προηγούμενο, κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών, των Μνημονίων, της ΕΕ, των σχεδίων του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση και των σχεδόν μηδενικών εδώ και 5χρόνια διορισμών. Αυτή την πολιτική η οποία επιβάλλεικλείσιμο σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών, λιτότητα στην εκπαίδευση, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, εισβολή της νεοφιλελεύθερης αγοράς στο δημόσιο σχολείο, την οποία όλα μαζί τα κόμματα του Μνημονίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της πρέπει να ανατραπεί από το πανεκπαιδευτικό αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!!!

Απαιτούμε:

  • Να ανοίξουν τώρα όλα τα σχολεία, όλα τα τμήματα, όλα τα ειδικά σχολεία!! Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
  • Διεκδικούμε για την καλύτερη ποιότητα της διδασκαλίας 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Όχι στα 27άρια και 30άρια τμήματα!
  • Άμεση στήριξη των φτωχότερων οικογενειών και των μαθητών με δωρεάν γεύμα, μετακίνηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Σύλλογος μας συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Ενώσεις Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας:

ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας την ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015,

στις 1.30 μ.μ.                                                                                                              

   (Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων ο Σύλλογος μας κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού και τις δύο πρώτες του απογευματινού ωραρίου.)