Ανακοίνωση- κάλεσμα για αναπληρωτές PDF  | Print |  E-mail
Wednesday, 27 May 2015 21:53

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Ένα μήνα πριν από τις απολύσεις του καλοκαιριού, οι αναπληρωτές/τριες ακούνε πως και του χρόνου οι διορισμοί θα γίνουν με το σταγονόμετρο, παρά τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας πενταετίας. Για άλλη μια φορά οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που προκύπτουν από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εντός των πλαισίων που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ- ΕΚΤ και η πληρωμή του χρέους μεταφέρουν σε αόριστο χρόνο ή ακυρώνουν την ικανοποίηση λαϊκών συμφερόντων και αιτημάτων. Στις δηλώσεις του ΥΠΟΠΑΙΘ ότι οι αναπληρωτές θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο πιο εύρυθμα γίνεται τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη απαντάμε πως τα σχολεία διψούν για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα, πρόσβαση σε υποστηρικτικές δομές και στο ολοήμερο σχολείο, για να αποσυμφωρηθούν οι σχολικές τάξεις. Απαντάμε πως οι άνεργοι ή ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διψούν για μόνιμη εργασία για να μπει τέλος στην περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία.

Διεκδικούμε μαζί με άλλους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ:

-                      Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική), με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει τις σπουδές και τα πτυχία μας.

-                      Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους. Προσμέτρηση των αδειών στην προϋπηρεσία για τους εργαζόμενους με ΕΣΠΑ.

-                      Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης - με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας.Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.

-                      Επίδομα ΟΑΕΔ στο ύψος του μισθού για το σύνολο του διαστήματος της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους.

-                      Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.

-                      Κατάργηση του Ν. 4024/2011. Άμεση αύξηση του μισθού του νεοδιόριστου. Επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

-                      Καμία συζήτηση για ατομικό φάκελο προσόντων. Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

-                      Κατάργηση της αξιολόγησης – χειραγώγησης - μισθολογικής καθήλωσης-απόλυσης. Ούτε κουβέντα για Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Παιδαγωγική επιμόρφωση μετά τον διορισμό.

-                      Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με πλήρη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών.

-                      Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων  (Ενισχυτική Διδασκαλία κτλ)

-  Όχι συγχωνεύσεις τμημάτων και στο μηχανισμό κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. 15 μαθητές σε νηπιαγωγείο και Α΄-Β΄ τάξη Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις.

Καλούμε σε:

• Συνέλευση των επιτροπών αναπληρωτών όλων των συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ και όλων των συναδέλφων στις 2/6 στις 18.00 στη ΔΟΕ για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.
  • Πανελλαδική κινητοποίηση στις 13/6 στο υπουργείο παιδείας διεκδικώντας ΤΩΡΑ μαζικούς μόνιμους διορισμούς.