Καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη Διευθύντρια του 2ου Δημ. Σχ. Πετρούπολης PDF  | Print |  E-mail
Sunday, 08 March 2015 21:50

Θέμα: «Καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης κ. Σιώρα Γεωργία».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»  καταγγέλλει την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, αντίληψη και στάση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης κ. Σιώρα Γεωργίας.

Η πρακτική που ακολουθεί είναι διοικητή στρατώνα και όχι διευθύντριας  σχολείου. Θεωρεί το σχολείο τσιφλίκι της, αυθαιρετεί διαρκώς και λειτουργεί στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

• Περιφρονεί, παρακάμπτει και ακυρώνει το σύλλογο διδασκόντων.
  • Έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψιν να συγκαλέσει τον Σύλλογο παρόλο  που ζητείται  από την πλειοψηφία των συναδέλφων του Σχολείου, περιφέροντας μόνο στα διαλείμματα το βιβλίο πρακτικών απαιτώντας να το υπογράψουν.
  • Συντάσσει από μόνη της αυθαίρετα και παράνομα -ως ένας άλλος Αρβανιτόπουλος -  πράξεις ανάθεσης και εκβιάζει τους συναδέλφους να μπουν στα κενά τους να «απασχολήσουν» τους μαθητές.
  • Επιδεικνύει άκρως προσβλητική και υβριστική συμπεριφορά απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μην παραδίδει μαθητές στους γονείς τους λέγοντας απλά δεν σας τα δίνω και διατάσσοντας τους συναδέλφους να μην τολμήσει κανείς να ανοίξει την πόρτα.
  • Με την στάση της ανάγκασε πολλούς συναδέλφους με πολλά χρόνια υπηρεσίας στο σχολείο αυτό να πάρουν μετάθεση μην αντέχοντας την αυταρχική συμπεριφορά της.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια με πολλά εξωσχολικά προβλήματα. Σ’ αυτά έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα της αντίληψης της κ. Σιώρα ότι το σχολείο της ανήκει. Ότι απαγορεύεται οι συνάδελφοι να έχουν άποψη. Ότι απαγορεύεται η κριτική στους ανωτέρους. Ότι θα γίνεται πάντα αυτό που λέει η ίδια και μόνο αυτό, θεωρώντας ότι το σχολείο είναι η επιχείρησή της και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σ’ αυτό υπάλληλοί της.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει σε οποιανδήποτε κατεύθυνση ότι ήταν, είναι και θα είναι απέναντι σε τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές. Πρακτικές που ξυπνάνε μνήμες από άλλες εποχές και που δυναμιτίζουν την σωστή και εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Το Δ.Σ. καλεί την Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη και την Διευθύντρια εκπαίδευσης να πάρουν θέση και να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας η κ. Σιώρα.

Η εν λόγω διευθύντρια είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στα μάτια όλων μας και ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει το σχολείο και να επιτελέσει τον σκοπό του είναι η απομάκρυνσή της.