Καταγγελία για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ PDF  | Print |  E-mail
Thursday, 05 March 2015 11:33

Θέμα: « Καταγγελία για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών  των συναδέλφων μας αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ & ΠΔΕ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. «Δ. Γληνός» καταγγέλλει την καθυστέρηση της καταβολής μισθοδοσίας Φεβρουαρίου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με συμβάσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.

Θεωρούμε αδιανόητο, σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και έχοντας να καλύψουν μια πληθώρα βασικών οικονομικών υποχρεώσεων, οι συνάδελφοι να παραμένουν απλήρωτοι λόγω ασυνεννοησίας και εσφαλμένων χειρισμών από τις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων.

• Δε φτάνουν οι περικοπές του μισθού που δε φτάνει τη στιγμή μάλιστα που πρέπει πολλοί συνάδελφοι να ξεσπιτωθούν και να γυρίζουν όλη τη χώρα για να μη χάσουν τη δουλειά τους.
  • Δεν φτάνει που οι συνάδελφοι αναπληρωτές αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι που μπορούν να υπομένουν τα πάντα και ταυτόχρονα να παρέχουν ανεπηρέαστοι και χωρίς προβλήματα την διδασκαλία τους!
  • Δε φτάνει το άγχος και η ομηρία για το αν και πότε θα προσληφθούν και με τι όρους κάθε φορά.

Έρχονται τώρα να αντιμετωπίσουν και την μη έγκαιρη καταβολή από την μεριά του Υπουργείου των δεδουλευμένων τους. Οι παλινωδίες και τα κατά καιρούς προβλήματα στην πληρωμή των αναπληρωτών είναι το αποτέλεσμα των διάφορων τύπων αναπληρωτών που κρέμονται κάθε φορά από την κανονική ροή της χρηματοδότησης των κάθε είδους προγραμμάτων της ΕΕ και των διαφόρων μορφών εργασιακής σχέσης.

ü  Απαιτούμε να καταβληθούν άμεσα οι μισθοί των συναδέλφων χωρίς άλλη καθυστέρηση.

ü  Απαιτούμε σεβασμό στον αγώνα και τον ιδρώτα των συναδέλφων μας, που κάτω από δυσμενείς και παράλογες συμβάσεις εργασίας προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στις σχολικές αίθουσες.

ü  Απαιτούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά όλων των εκπαιδευτικών για κάθε εκπαιδευτικό έργο και για όπου υπάρχει περιστασιακή ανάγκη και πρόσληψη αναπληρωτή αυτή να γίνεται μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση των κάθε είδους προσλήψεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΕΣΠΑ.