ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ Γ΄ΠΥΣΠΕ 9-12-14 PDF  | Print |  E-mail
Wednesday, 10 December 2014 20:53

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ΄ΠΥΣΠΕ Αθήνας από τους Συλλόγους Π.Ε: Αιγάλεω-Περιστερίου "Έλλη Αλεξίου" - Χαϊδαρίου - Ιλίου, Καματερού,Πετρούπολης "Δ. Γληνός"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τρίτη 9-12-14 στις 1.30 μ.μ. τα Δ.Σ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω-Περιστερίου- Χαϊδαρίου- Ιλίου, Καματερού πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Γ΄ΠΥΣΠΕ Αθήνας.

Στη συνάντηση με την Προϊσταμένη οι Σύλλογοι κατέθεσαν δεκάδες δηλώσεις στην απεργία - αποχή από τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές Δημ. Σχολείων. Επίσης τα Δ.Σ κατήγγειλαν τις εντελώς παράνομες πρωτοβουλίες ορισμένων διευθυντών, οι οποίοι παραβιάζοντας κάθε έννοια της δημοκρατικής λειτουργίας των Συλλόγων Διδασκόντων, επιχειρούν να αποσπάσουν ή να επιβάλλουν με διάφορα προσχήματα (τρεις συνεδριάσεις και μετά ο διευθυντής αναθέτει ή συνεδριάσεις με το 1/3 του Συλλόγου Διδασκόντων κλπ) Πρακτικά υπέρ των σχεδίων εργασίας στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Τονίσαμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι παράνομες διότι δεν προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, είναι αντισυναδελφικές και ως εκ τούτου αποτελούν σαφή παράβαση καθήκοντος και θα απαντηθούν από τους Συλλόγους με κάθε νόμιμο μέσο.

Από τη μεριά της η Προϊσταμένη δέχτηκε τις δηλώσεις απεργίας των Προϊσταμένων και Διευθυντών και παραδέχτηκε πως η αξιολόγηση παραπαίει διότι έχει αρκετά επιστημονικά και δεοντολογικά προβλήματα. Δήλωσε επίσης ότι, παρά τις φήμες, η ίδια ΠΟΤΕ δεν έδωσε εντολή να γίνουν Συνεδριάσεις Συλλόγων με το 1/3 ή ο διευθυντής να αναθέτει μετά από τρεις άκαρπες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Δήλωσε ότι η μόνη εντολή που έχει δώσει είναι οι διευθυντές να "πράττουν τα νόμιμα". Μάλιστα μας ανακοίνωσε πως σκέπτεται να στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο όπου θα διευκρινίζει με σαφή τρόπο τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων.

Τα Δ.Σ των Συλλόγων της Γ΄Αθήνας χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συνάδελφων Προϊσταμένων Νηπιαγωγών και Διευθυντών που αρνήθηκαν και αρνούνται να αξιολογηθούν και να αξιολογήσουν, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές κι απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (σεμινάρια σχολικών συμβούλων, αναρτήσεις στο παρατηρητήριο κλπ).

Καλούμε όλους τους Διευθυντές και τις Προϊσταμένες να κάνουν χρήση της νόμιμης απεργίας- αποχής που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και να πάρουν θέση στο πλευρό των χιλιάδων συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι μαζικά δηλώνουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση. Αυτό πρέπει να επιτάσσει η συνείδηση τους ως εκπαιδευτικών κι ως εργαζομένων. Η «αξιολόγηση» και το «Νέο Σχολείο» έχει αποδειχθεί περίτρανα μέχρι τώρα ότι είναι εχθροί και της παιδαγωγικής και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η αξιολόγηση δεν «περπατάει» πουθενά (Νοσοκομεία, Δήμοι, Υπουργεία, Εργαζόμενοι περιφερειών, σχολεία κλπ). Η παράταση που δίνεται συνεχώς από τη διοίκηση αποδεικνύει ότι οι συλλογικές μας αποφάσεις  δυσκολεύουν το έργο της ενώ οι απειλές και η τρομοκράτηση των συναδέλφων φανερώνουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.

Κανένας να μη φοβηθεί και να μη σκύψει το κεφάλι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ- Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.