ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ PDF  | Print |  E-mail
Sunday, 07 December 2014 19:13

Να δοθεί ΤΩΡΑ εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό

για να παρακολουθήσει τις σπουδές του!

             Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Γληνός» εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ο οποίος από τις 10/11 πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας τις νόμιμες εκπαιδευτικές του άδειες για να σπουδάσει. Σήμερα, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο«Γεννηματάς» και η κατάστασή του βρίσκεται σε οριακό σημείο.

           Ο Νίκος Ρωμανός είναι εκείνος ο (τότε) 15χρονος, που στα χέρια του ξεψύχησε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τη σφαίρα αστυνομικού στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. 

          Ο Νίκος Ρωμανός μαζί με άλλα τρία παιδιά, φυλακισμένα στον Αυλώνα, φέτος έδωσαν πανελλήνιες και πέρασαν σε διάφορα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σπουδαία επιτυχία και των παιδιών και των διδασκόντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο που λειτουργεί εντός της φυλακής που σε τόσο δυσμενείς συνθήκες τα κατάφεραν. Μάλιστα, τότε, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αναγνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια των παιδιών θέλησε να τους δώσει έπαθλο 500 ευρώ.       Στην τελετή για την παράδοση των χρημάτων, παρέστησαν μόνο δύο από τους τέσσερις επιτυχόντες. Ένας είχε μεταχθεί και ένας αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο. Αυτός ο τελευταίος είναι ο Ν. Ρωμανός.  Από τα τέσσερα παιδιά που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, μόνο σε δύο δόθηκε η προβλεπόμενη εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσουν τη σχολή τους. Ο ένας από αυτούς που δεν πήραν άδεια, είναι «κατά σύμπτωση» αυτός που αρνήθηκε το βραβείο, ο Νίκος Ρωμανός. Γι’ αυτό προχώρησε σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην εκπαιδευτική άδεια. 

            Καταδικάζουμε αυτή την εκδικητική και ανάλγητη στάση της Πολιτείας.
Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι το Ελληνικό Κράτος στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, με το ίδιο πάθος που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για κάθε άνθρωπο που ζει σ' αυτή τη χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε χρέος απέναντι στους μαθητές μας  και στην εκπαιδευτική μας ιδιότητα, να μην αφήσουμε το Νίκο Ρωμανό μόνο του σε αυτή του τη διεκδίκηση.

         Απαιτούμε, άμεσα να παραχωρηθεί το  δικαίωμα της εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό και σε όλους τους κρατούμενους των φυλακών που σπουδάζουν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.