ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ PDF  | Print |  E-mail
Thursday, 20 November 2014 14:04

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  «Δ. Γληνός» ακύρωσε τις συναντήσεις των Διευθυντών δύο εκπαιδευτικών περιφερειών με τους Συμβούλους για την αξιολόγηση. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19-11-2014 δεν πραγματοποιήθηκαν μετά από κινητοποίηση του Συλλόγου (στάση εργασίας και συγκεντρώσεις στους χώρους συνάντησης) οι 2 προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας της προαξιολογικής διαδικασίας, όπως προβλέπεται από το ΠΔ 152.

Επίσης πολλοί  Σύλλογοι Διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας που συνεδρίασαν τη Δευτέρα 17/11  μαζικά αποφάσισαν να μη συμμετέχουν σε καμία απολύτως διαδικασία που αφορά την αυτοαξιολόγηση και να μην αναρτούν τίποτα στο Παρατηρητήριο, κάνοντας χρήση τηναπεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε το ίδιο να κάνουν και όσοι σύλλογοι δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα  αλλά και όσοι δεν ακολούθησαν την απεργία-αποχή να συνεδριάσουν ξανά και να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση.

Θέλουμε να επισημάνουμε  τα εξής:

• Οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων είναι  δεσμευτικές για το/τη διευθυντή/ντρια, προϊσταμένη/ο της σχολικής μονάδας να μην αναρτήσει ΤΙΠΟΤΑ στο Παρατηρητήριο. Οτιδήποτε αναρτάται στο Παρατηρητήριο θεωρείται συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση.
  •  Στο Παρατηρητήριο δεν μπορούν να αναρτηθούν ατομικές δράσεις ή απόψεις γιατί η αυτοαξιολόγηση, υποτίθεται με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία, αποτελεί την  κατά πλειοψηφία αποτίμηση της σχολικής μονάδας και όχι ατομική άποψη.
  •    Οποιαδήποτε ανάρτηση που παραβιάζει την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι παράνομη (υπενθυμίζουμε και τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ). Οι σύλλογοι διδασκόντων να ελέγχουν την τήρηση των αποφάσεών τους
  •    Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι πιέσεις από το διοικητικό μηχανισμό της αξιολόγησης για να αλλάξουν οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και σε πολλές περιπτώσεις για να γίνουν παραβιάσεις στην πλατφόρμα. Ο λόγος είναι προφανής! Το ΥΠΑΙΘ προτρέπει έμμεσα σε εκβιασμούς, θεωρώντας τη συμμετοχή ή όχι της σχολικής μονάδας στην αυτοαξιολόγηση, προσόν ή έλλειψη για την ατομική αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης! Εν ολίγοις, θα βρεθούν διάφορα πρόθυμα στελέχη εκπαίδευσης που θα προσπαθήσουν με εκβιασμούς, ακόμα και αναρτώντας στην πλατφόρμα της ΑΕΕ, διαφορετικά στοιχεία από αυτά που αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων να εξασφαλίσουν τους βαθμούς τους στην αξιολόγησή τους! Κάθε εκβιασμός και παραβίαση των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων από όπου κι αν συμβεί θα καταγγελθεί επώνυμα. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς από όποια θέση κι αν βρίσκονται να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή σχετικά με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Ο σύλλογος μας, η ΔΟΕ και η ΑΔΕΔΥ καλύπτουν πλήρως τη συμμετοχή αυτή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Έχουμε πραγματική δυνατότητα να μπλοκάρουμε την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση. Αυτό έχει γίνει σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο όπου ΔΕΝ προχωρά καμία απολύτως διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού ενώ υποτίθεται με βάση την ψηφισμένη νομοθεσία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το Μάιο του 2014.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ,έχει επισημάνει και διευκρινίζει, τα παρακάτω  :

Στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων  που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης οι συνάδελφοι  δηλώνουν (προφορικά) ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και απέχουν από τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενώ συμμετέχουν κανονικά στη συνεδρίαση για τα υπόλοιπα θέματα που (τυχόν) υπάρχουν για συζήτηση.

Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και ο σύλλογος διδασκόντων δεν προχωρά στην υλοποίηση της όποιας διαδικασίας σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε συνάδελφος, ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία συμμετέχει στην αυτοαξιολόγηση έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία - αποχή.

Σε ότι αφορά τους διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενες - προϊσταμένους νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή - προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.»

Η απεργία/αποχή καλύπτει επίσης κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι με καταληκτική ημερομηνία 27 Νοέμβρη και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή του για απεργία - αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.

Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).

Συνεχίζουμε συλλογικά, αποφασιστικά και μαχητικά!