ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ PDF  | Print |  E-mail
Tuesday, 18 November 2014 20:58

ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ   ΤΟΥΣ    

       Ας συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν οι συναδέλφισσες προϊσταμένες στην  Αλεξανδρούπολη που καλέστηκαν για να αξιολογηθούν αλλά παρουσιάστηκαν όλες μαζί  με το σύλλογό τους,  και δήλωσαν ότι δε θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση  ενεργοποιώντας την απόφαση για απεργία/αποχή.

           Κάτι ανάλογο έγινε και στην Κατερίνη ,στη Δάφνη αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας που αντιστέκονται για να μην περάσει η αξιολόγηση.   

            Μαζικότατες συσκέψεις προϊσταμένων/διευθυντών σε συλλόγους που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν και ότι έχουν πρόθεση ακόμα και  να παραιτηθούν.

Αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που φτάνουν και από συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων  που απέχουν από όλη τη διαδικασία.

            Το τέρας  της αξιολόγησης δεν είναι ανίκητο. Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι συνάδελφοι έστειλαν τα πρώτα μηνύματα νίκης.

Συνάδελφοι -ισσες

          Την Τετάρτη 19/11 και  Πέμπτη 20/11           έχουν καλεστεί οι διευθυντές του συλλόγου μας από τους σχολικούς συμβούλους  (προφανώς στη συνέχεια το ίδιο θα γίνει και με τις προϊσταμένες) σε μια πρώτη επαφή για την αξιολόγησή τους. Καλούνται να παρουσιάζονται ένας ένας .

               Το Δ.Σ. του συλλόγου «Δ. Γληνός »

  • κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (08.00-11.00), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, προκειμένου τα μέλη του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ώρα 08.00), στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης,  για την αξιολόγηση που έχει προγραμματίσει η Σχολικός Σύμβουλος σε Διευθύντριες/Διευθυντές σχολικών μονάδων του συλλόγου.
  • Καλεί τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων να μην προσέλθουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις για την αξιολόγησή τους από τους αξιολογητές τους.

               Η Δ.Ο.Ε  έχει εξειδικεύσει τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την απόλυτη κάλυψη των συναδέλφων σε σχέση με τη συμμετοχή τους στην απεργία/αποχή. Για όλες τις ενέργειες υπάρχει γνωμοδότηση από τη νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας κυρίας  Τσίπρα.

             Σε ότι αφορά τους διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενες - προϊσταμένους νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή - προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών

               Η απεργία/αποχή καλύπτει επίσης κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι με καταληκτική ημερομηνία 27 Νοέμβρη και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή του για απεργία - αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.

            Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).

          Πέρα από όλα αυτά μπορεί ακόμα οι συνάδελφοι –ισσες Διευθυντές –ντριες , Προϊσταμένες -ενοι να κάνουν αυτό που έκαναν οι νηπιαγωγοί στην Αλεξανδρούπολη. Δηλ.να παρουσιαστούν  μαζί  με το σύλλογό μας,  και να  δηλώσουν ότι δε θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση,  ενεργοποιώντας την απόφαση για απεργία/αποχή.

          Η αξιολόγηση  γίνεται για να κατηγοριοποιήσει, να  τιμωρήσει , να  απολύσει, να καθηλώσει  μισθολογικά – βαθμολογικά, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!!