Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δ.Γληνός
Απόφαση ΔΟΕ για_τη_δίωξη_του_συναδέλφου_Βαϊνά_Παντελή και συμπηρωματική στάση εργασίας PDF  | Print |  E-mail
Thursday, 15 January 2015 17:44

Αθήνα 15/1/2015

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΘΕΜΑ : Για τη δίωξη του αιρετού Π. Βαϊνά

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει ως  πάγια θέση την  αντίθεσή του σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της παρεμπόδισης της έκφρασης της ελεύθερης βούλησης των εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό έχει και στο παρελθόν εκφράσει τη θέση του σε ότι αφορά την υπόθεση της  Γ’ Αθήνας, με την υποβολή μηνύσεων,  εικόνα που δεν τιμά εκπαιδευτικούς. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την ανάκληση των μηνύσεων και την παύση κάθε δίωξης.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ για τα παιδιά των συναδέλφων PDF  | Print |  E-mail
Sunday, 01 February 2015 18:10

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ     ΕΚΔΗΛΩΣΗ

για τα παιδιά των συναδέλφων

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

8ο  Δημ. Σχολείο ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

(Πάρου & Καρύστου – είσοδος αίθουσας εκδηλώσεων)

Απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 PDF  | Print |  E-mail
Tuesday, 09 June 2015 08:26

Απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας

Α. Για το Πολιτικό πλαίσιο

Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι.  Μιλάνε για μέτρα «σωτηρίας» και μεταρρυθμίσεις και στην πραγματικότητα εννοούν και ζητάνε νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια των επιλογών της Ε.Ε., στα πλαίσια των απειλών και των εκβιασμών, στα πλαίσια της εξάρτησης και κυρίως στα πλαίσια εξυπηρέτησης του χρέους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κοινωνικό αφανισμό και στην οριστική υποδούλωση του λαού και της κοινωνίας για τις επόμενες γενιές. Οι εξελίξεις με τη συμφωνία κυβέρνησης – EUROGROUP της 20ης Φλεβάρη κατέδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών υπηρετείται μόνο με τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αναδείχθηκε η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας της ΕΕ, όχι ως μιας ένωσης «ισότιμων εταίρων» αλλά ως μιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιβάλλει με στυγνούς εκβιασμούς πολιτικές σκληρής οικονομικής εξαθλίωσης και φτώχειας, πολιτικές ραγδαίας υποτίμησης της εργατικής δύναμης και υποδούλωσης ολόκληρων λαών για να αντιμετωπιστούν οι αντιφάσεις της καπιταλιστικής κρίσης.

: Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. 2014 PDF  | Print |  E-mail

Αρ. Πρωτ:  1027                                                                                           Αθήνα, 16-9-2014

Προς

Τους  Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Συνάδελφοι,

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί τις αποφάσεις του για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και σας καλεί να ενημερώσετε γι’ αυτό τους συναδέλφους των σχολείων σας.

Συγκεκριμένα:

1.  Ωράριο Εκπαιδευτικών

• Το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι απαραβίαστο και καθορίζεται από το Ν. 2517/97. (24 ώρες για όσους έχουν ως 10 χρόνια υπηρεσίας, 23 ώρες από 10 -Ι5 χρόνια, 22 ώρες από 15-20 χρόνια και 21 ώρες από 20 και πάνω).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF  | Print |  E-mail
Tuesday, 06 October 2015 20:12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου η προγραμματισμένη παράσταση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις παράνομες και αυθαίρετες συγχωνεύσεις που επιχείρησε η Διευθύντρια Π.Ε. Γ’ Αθήνας.

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά από αιφνιδιαστική ενέργειά της, αποφάσισε την Δευτέρα 5/10 – και χωρίς την έγκριση του ΠΥΣΠΕ -  να μετακινήσει υποχρεωτικά δύο συναδέλφους μας από δύο σχολεία (3ο Ιλίου και 3ο Καματερού).

Παράλληλα με προφορική εντολή της, ζητούσε να συγχωνευτούν τμήματα στα σχολεία αυτά. Να θυμίσουμε ότι το 3ο Δημ. Σχ. Καματερού έχει στην Πέμπτη Τάξη τρία τμήματα με 54 μαθητές και με εφτά διαγνώσεις, ενώ το 3ο Δημ. Σχ. Ιλίου η Δευτέρα Τάξη έχει 27 μαθητές με τέσσερις διαγνώσεις.

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 1 of 26