ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 1. Ζούμε την πιο κρίσιμη περίοδο μετά την μεταπολίτευση, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Το τι θα γίνει αυτή την περίοδο, θα καθορίσει το μέλλον μας ως ανθρώπους και εργαζόμενους για μια ολόκληρη ιστορική περίοδο.

 Μέσα  σε λίγες μέρες καταργούνται κατακτήσεις  ενός αιώνα.

 Ανατρέπονται  οι εργασιακές σχέσεις.

 Καταργείται η κοινωνική ασφάλιση και το δικαίωμα στη σύνταξη.

 Διαλύεται η δημόσια Παιδεία, υγεία, περίθαλψη.

 Ιδιωτικοποιείται  ή ξεπουλιέται κάθε κοινωνικός πλούτος.

 Η επιτήρηση  και ο έλεγχος παίρνουν τη θέση των όποιων σωμάτων πολιτικής  ελευθερίας.

 Και όλα αυτά στο όνομα της «σωτηρίας  της χώρας από τα ελλείμματα, το χρέος, τη χρεοκοπία, την οικονομική ύφεση».

Read more...
 
Γιατί λέμε όχι στην αυτοαξιολόγηση που προτείνει το Υπουργείο

Η κυβέρνηση  εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα για το «νέο σχολείο» και την Παιδεία με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του σχεδίου «Καλλικράτης». Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας έγιναν οι συναντήσεις Σχολικών Συμβούλων με Διευθυντές , εκπαιδευτικούς και γίνονται συζητήσεις στους Συλλόγους Διδασκόντων για την εφαρμογή των μέτρων.

  Η  ίδια η κυβέρνηση χαρακτηρίζει  την αυτοαξιολόγηση της σχολικής  μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου ως «βασικό πυλώνα του νέου σχολείου» και των αλλαγών στην εκπαίδευση.

  Η αυτοαξιολόγηση  είναι το βασικό  και αναγκαίο εργαλείο  που θα σπρώξει τα σχολεία στην αγορά και την ημιμάθεια, θα φορτώσει το κόστος της μόρφωσης στις τσέπες των γονιών, θα ανατρέψει άρδην τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Read more...
 
Ψήφισμα για τον ξυλοδαρμό συναδέλφων μας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Τη Δευτέρα 3/5/2010, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και  μέλη συλλόγων Π.Ε. (μεταξύ των οποίων και μέλη του συλλόγου Δ. Γληνός) πήγαν στο Ραδιομέγαρο της  ΝΕΤ με σκοπό να ζητήσουν από τη διοίκηση να παραστεί κάποιος εκπρόσωπός τους στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Πολίτη με θέμα τις αλλαγές στην παιδεία και καλεσμένη την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου.

      Η αντιμετώπιση από πλευράς της  διοίκησης της ΕΡΤ και του  Υπουργείου Παιδείας, από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν προκλητική. Δυνάμεις των ΜΑΤ, ακριβώς έξω από το στούντιο που μιλούσε η κ. Διαμαντοπούλου, μέσα στη δημόσια τηλεόραση, χτύπησαν αλύπητα και για αρκετή ώρα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί και αφού δεν τους επετράπη να παραστούν στην εκπομπή του κ. Πολίτη, ζήτησαν να μεταδοθεί μήνυμα, το οποίο μετά από αρκετή ώρα και αφού ήδη είχε συγκεντρωθεί κόσμος για συμπαράσταση έξω από το Ραδιομέγαρο μαγνητοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε, δίνοντας μια διαφορετική τρίλεπτη τοποθέτηση πέρα και έξω από τα όρια του μονολόγου και της συνομωσίας σιωπής τόσο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, όσο και της κυβέρνησης που 6 μήνες τώρα μας βομβαρδίζει από τα δελτία ειδήσεων των 2μμ και των 8μμ.

Read more...
 
Ψήφισμα αλληλεγγύης στο Χρήστο Κορτζίδη και καταγγελίας του σχεδίου "Καλλικράτης"

Εκφράζουμε  την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγωνιστή δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, απεργό πείνας ήδη για 19η μέρα!

Η απεργία  πείνας του Χρ. Κορτζίδη συμβολίζει τον αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, τις κινητοποιήσεις ενάντια  στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου  Ελληνικού προς όφελος των επιχειρηματικών  κύκλων, συμβολίζει την κόντρα ενάντια  στους νονούς της νύχτας των παραλιακών κέντρων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Ελληνικού, στους εργαζόμενους όλων των ΟΤΑ, σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο σχέδιο «Καλλικράτης» και την προσπάθειά τους να αναδείξουν τον απάνθρωπο του χαρακτήρα. «Ότι είναι το ΔΝΤ για την οικονομία είναι ο Καλλικράτης για την αυτοδιοίκηση», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού με κωδικό και καίριο τρόπο.

Read more...
 
Να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων που απήργησαν στις 21 Απρίλη
Η Γ.Σ. καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης συναδέλφων που απήργησαν  στις 21 Απρίλη, ημέρα απεργίας που  κήρυξαν τα συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

       Με  έγγραφά τους οι Περιφερειακές Διευθύνσεις  Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Αιγαίου, καλούν σε απολογία συναδέλφους  που απήργησαν.

       Οι  πρακτικές αυτές συνιστούν ευθεία ανάμιξη του κράτους στις υποθέσεις  του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι παραβίαση κάθε αρχής ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

       Καλούμε τους συναδέλφους να μην παρευρεθούν  σε καμία απολογία. Για την πράξη  τους και τη στάση τους  δεν  έχουν να απολογηθούν για τίποτα και σε κανέναν.

Read more...
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 Next > End >>

Page 25 of 26