Απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Tuesday, 09 June 2015 08:26

 

Απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας

 

Α. Για το Πολιτικό πλαίσιο

Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι.  Μιλάνε για μέτρα «σωτηρίας» και μεταρρυθμίσεις και στην πραγματικότητα εννοούν και ζητάνε νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια των επιλογών της Ε.Ε., στα πλαίσια των απειλών και των εκβιασμών, στα πλαίσια της εξάρτησης και κυρίως στα πλαίσια εξυπηρέτησης του χρέους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κοινωνικό αφανισμό και στην οριστική υποδούλωση του λαού και της κοινωνίας για τις επόμενες γενιές. Οι εξελίξεις με τη συμφωνία κυβέρνησης – EUROGROUP της 20ης Φλεβάρη κατέδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών υπηρετείται μόνο με τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αναδείχθηκε η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας της ΕΕ, όχι ως μιας ένωσης «ισότιμων εταίρων» αλλά ως μιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιβάλλει με στυγνούς εκβιασμούς πολιτικές σκληρής οικονομικής εξαθλίωσης και φτώχειας, πολιτικές ραγδαίας υποτίμησης της εργατικής δύναμης και υποδούλωσης ολόκληρων λαών για να αντιμετωπιστούν οι αντιφάσεις της καπιταλιστικής κρίσης.

Read more...
 
Απόφαση Γ.Σ. για Εκλογή Δντών Σχολικών Μονάδων ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Tuesday, 09 June 2015 08:20

Απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας για την Εκλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Παρά την κριτική που ασκήσαμε και ασκούμε, παρά τα ουσιώδη ζητήματα τουπλαισίουλειτουργίας των σχολείων που στηρίζεται στην ιεραρχία και την αγορά κλπ. και του αντιδραστικού ρόλουτων στελεχών πουπαραμένουν ανοιχτάκαι παρά τομικρό ποσοστό (33%) συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στην τελική επιλογή, οι διαδικασίες και η συζήτηση για την επιλογή των διευθυντών που θα ολοκληρωθούν ως το τέλος της χρονιάς, μπορούν να αξιοποιηθούν σε θετική κατεύθυνση για το κίνημα, αν προτάξουμε συλλογικά έναπλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας των σχολικών μονάδωνπου θα μας δεσμεύει όλους.

Read more...
 
Απόφαση Γ.Σ. για Αναπληρωτές ΙΟΥΝΙΟΣ2015
Tuesday, 09 June 2015 08:16

Απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου μας για Αναπληρωτές

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης με την ανάδειξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται να μην αλλάζει ουσιαστικά την κατάσταση διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες του υπουργείου, αλλά και από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν μια σειρά φορείς, η επόμενη χρονιά θα βρει τα σχολεία με τα ίδια εκρηκτικά προβλήματα και τους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές για άλλη μια φορά σε καθεστώς ομηρίας.

 Συγκεκριμένα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης:

Read more...
 
Απόφαση Γ.Σ. για Προσχολική Αγωγή ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Tuesday, 09 June 2015 08:10

Απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου μας για Προσχολική Αγωγή

Διεκδικητικό πλαίσιο για την Προσχολική Αγωγή

Το Νηπιαγωγείο επιτελεί έργο αποφασιστικής σημασίας για την ποιοτική αναβάθμιση όλης της εκπαίδευσης σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου. Τα αποτελέσματα πολλών ερευνών παγκόσμια αποδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που έχουν τα παιδιά που έχουν παρακολουθήσει υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα προσχολικής εκπαίδευσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές σε παιδιά που προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα.

Read more...
 
Απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου μας για Εδική Αγωγή ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Tuesday, 09 June 2015 08:01

Απόφαση Γ.Σ. του Συλλόγου μας για Εδική Αγωγή

       ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ…..

Το υπουργείο παιδείας της νέας κυβέρνησης τόσο σε επίπεδο διακηρύξεων όσο και σε επίπεδο νομοθετικών παρεμβάσεων (άρθρα του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση) εξακολουθεί να αγνοεί:

  1. Τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών με αναπηρία που βρίσκεται «αχαρτογράφητο» είτε στο σπίτι του είτε σε ιδιωτικές δομές. Δεν απαντά στο πότε θα μπορέσει ο αφανής αυτός μαθητικός πληθυσμός να διαβεί την πόρτα του σχολείου που του αντιστοιχεί, πότε θα λάβει την εκπαίδευση που του αναλογεί με βάση τις ανάγκες του.
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 26