Απόφασεις του ανοικτού Δ.Σ. 5-6-2014 | Print |  E-mail

κατεβάστε σε μορφή κειμένου

 

 

Ίλιον,5/6/14

Α. Πρ. : 67

Προς : Μέλη Συλλόγου, ΔΟΕ,


 

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

   

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ Δ.Σ. 5-6-14

         Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

         Την Πέμπτη 5/6  πραγματοποιήθηκε  η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας για την 83η ΓΣ της ΔΟΕ. Για  πρώτη φορά  μετά από 35 χρόνια  έγινε χωρίς άδεια, λόγω της άρνησης του ΥΠΑΙΘ να χορηγήσει άδειες για τις συνελεύσεις.

         Παρά το ότι κάποιες στιγμές υπήρξε σημαντική συμμετοχή και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και προβληματισμός , στο τέλος δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει απαρτία και να παρθούν  οι ανάλογες αποφάσεις από τη Συνέλευση . Τις αποφάσεις τις πήρε το Δ.Σ. του Συλλόγου παίρνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που συζητήθηκαν στη Συνέλευση.

         Τα ερωτήματα που απασχόλησαν τη διαδικασία ήταν κυρίως γύρω από τη μάχη για την αυτοαξιολόγηση.  Όπως για το τι κάνουμε ως το τέλος της σχολικής  χρονιάς , τι θα γίνει  με τις φόρμες αξιολόγησης, τι προτείνεται για το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και για την 83η Γ.Σ. της ΔΟΕ. 

Read more...
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ PDF  | Print |

  Δείτε το έγγραφο στο Word.

Ίλιον,29/6/2014

Α. Πρ. : 77

ΠΡΟΣ : ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»

 

0

                                    

               Προς  τη συναδέλφισσα διευθύντρια, το συνάδελφο δ/ντή,

Συνάδελφε και συναδέλφισσα,

Η διαδικασία της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία στο σχέδιο του υπουργείου και η ακύρωση της βάζει μεγάλα εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδίου του για την αξιολόγηση.

  1. Σύμφωνα με την  σαφή  γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, η απαίτηση από τους δ/ντές να συμμετέχουν στη διαδικασία της εξ' αποστάσεως επιμόρφωσης, είναι προδήλως παράνομη , οπότε οι διευθυντές των σχολείων δεν είναι υποχρεωμένοι να πάρουν μέρος σε αυτή. Πέρα από το γεγονός ότι καλούνται εκτός διδακτικού έτους και εργασιακού χρόνου, δεν έχει τηρηθεί από το υπουργείο ούτε το δικό του θεσμικό πλαίσιο και δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για τη διαδικασία επιμόρφωσης!! Κατά συνέπεια με δεδομένη την πλήρη συνδικαλιστική / πολιτική και τη νομική κάλυψη του συνδικάτου (έχει εκδώσει ανακοινώσεις ειδικά για  αυτό το θέμα) είναι πλέον στην ελεύθερη βούληση του καθενός να αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ΄αφήσει.
Read more...
 
Υλοποίηση των αποφάσεων για αποτροπή της Α.Ε.Ε. στην πράξη PDF  | Print |  E-mail
Saturday, 03 May 2014 21:48

 

Αθήνα 2/5/2014

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

 

 

ΘΕΜΑ : Υλοποίηση των αποφάσεων για αποτροπή της Α.Ε.Ε. στην πράξη

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέχεια των αποφάσεών του ( 30/3/2014 και 7/4/2014) για την αποτροπή, στην πράξη,  της εφαρμογής  της Α.Ε.Ε.,  η οποία άμεσα συνδέεται με την αξιολόγηση – χειραγώγηση τονίζει τα παρακάτω :

· Έχει ήδη κηρυχθεί (και βρίσκεται σε εξέλιξη) διαρκής στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν καλούνται σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας στην οποία, ως «επιστρατευμένοι», συμμετέχουν.

Read more...
 
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η δολοφονική πολιτική του Ισραήλ. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, και  όσους άμεσα ή έμμεσα το στηρίζουν, για μια ακόμη άθλια επιχείρηση διεθνούς δολοφονικής πειρατείας ενάντια  σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα, με τα σκάφη του «Στόλου της Ελευθερίας».

Η πράξη αυτή αποκαλύπτει στη διεθνή κοινή γνώμη ένα κράτος ωμής βίας και παρανομίας, που ποδοπατεί  επανειλημμένα και ασύστολα κάθε έννοια ανθρώπινων δικαιωμάτων και διεθνούς δικαίου.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε επαναλαμβανόμενο έγκλημα του Ισραήλ, σε βάρος του  Παλαιστινιακού λαού, με το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, και τις  συνεχείς επιθέσεις που έχουν  ως αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες αμάχους και μικρά παιδιά.

Read more...
 
Ψήφισμα για τη μείωση της επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών
Θεωρούμε απαράδεκτη και προκλητική ως εξέλιξη την περικοπή των δαπανών για τις σχολικές επιτροπές κατά 60%, την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας, ρητορεύει για την «ποιότητα της εκπαίδευσης». Γίνεται εμφανές ότι πίσω από τις ρητορείες και τα ψεύδη, ένα σκοπό έχει το Υπουργείο: να καταρρακώσει κάθε έννοια Δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής περικοπών των δαπανών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, την σχολική χρονιά 2010-2011 τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους και είναι πιθανόν να μη μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τις δαπάνες θέρμανσης, δεδομένων μάλιστα των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.
Read more...
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 Next > End >>

Page 24 of 26